LastPass – En sikker password manager

LastPass er en password manager hvor dine passwords ligger godt beskyttet bag kryptering. Læs her hvad den kan tilbyde.
Jeg har indtil videre anmeldt to forskellige password managers. Google Chrome har en indbygget password manager der er gratis, nem at bruge og beskyttet af dit Google login hvor 2-trinsbeskyttelse er muligt. Dashlane er en password manager der også er nem at bruge og findes i en gratis version, men som koster penge hvis du skal synkronisere mellem enheder. Her kigger jeg nærmere på LastPass, der findes i en gratisversion, men også koster penge for en premiumversion.
Lad os lige starte med hvorfor du skal bruge en password manager. En password manager gør det muligt at opbevare alle dine passwords ét sted – og beskytte det sted med ét password. Det gør at du kan gøre dine passwords alle andre steder mere sikre, fordi du ikke skal huske på dem, og du kan have forskellige passwords alle steder. Det er med andre ord en god ide at bruge en password manager.
Ved LastPass downloader du en extension til din browser. Her er Google Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge og Opera tilgængelig. Så kommer der en knap i din browser, hvor du logger ind i LastPass. Herefter er alle dine passwords tilgængeligt at bruge.
Ligesom Dashlane og Google Chrome kan LastPass gemme dine passwords når du logger ind et sted. Det er en god ting fordi det gør det nemt at bruge LastPass.

Hvor sikkert er det?

Den største bekymring du kan have for en password manager er om dine passwords er sikre der. Derfor er det altid vigtigt at password manageren har beskrevet hvordan de sikrer dine passwords. Det har LastPass heldigvis.
LastPass er krypteret, så det kun er dig der kan åbne din boks med dine passwords. End ikke LastPass har nøglen til at dekryptere dine passwords. Den har kun du. Der anvendes AES-256 bit kryptering til at kryptere dine passwords.
En af de smarte ting ved LastPass er at de også tilbyder 2-faktorbeskyttelse. Det betyder at du modtager en kode pr. sms hver gang du vil logge ind. En hacker kan derfor ikke så nemt komme ind på din konto. Det tilbyder Google også, men da du bruger Google login til flere ting end at opbevare passwords, må LastPass på det punkt betragtes at være sikrere end Google login.

Hvad får du med gratisversionen?

Med gratisversionen af LastPass får du:

 • En password manager hvor alle dine passwords er beskyttet – og du skal kun bruge ét password til at få adgang til dem.
 • Formularer udfyldes automatisk med passwords.
 • Dine passwords er krypteret med en nøgle kun du har.
 • Dine passwords kan synkroniseres på tværs af enheder.
 • Du kan også gemme andet tekst der bliver krypteret.
 • Du kan dele passwords med dine venner på en sikker måde.
 • Du kan nemt både importere og eksportere dine passwords.
 • Du kan generere stærke passwords.
 • Adgang til dine passwords alle steder fra.
 • Adgang via en USB nøgle.
 • Beskyttelse mod key loggers ved at indtaste passwords med mus på skærmen.
 • Hav flere identiteter hvis du for eksempel har brug for at have en arbejdsprofil med begrænset adgang til dine private passwords.
 • Beskyttelse mod phising sider fordi LastPass ikke indtaster passwords her.

Generelt synes jeg mange af disse ting du får med gratisversionen slår hvad Google Chrome kan tilbyde i deres gratis password manager.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x