Kia Niro EV – Ny el-bil fra Kia

Kia er en af de bilforhandlere i Danmark der er mest fremme på el-bilmarkedet. Nu kommer der en ny el-bil på markedet – den nye Kia Niro EV.

Batterikapaciteten lanceres kun i én version på 65 kWh som har en rækkevidde på 460 km. Har den anhænger kan den trække 750 kg.

Softwaren i bilen hedder Kia Connect, og udover det understøtter bilen også både Android Auto og Apple Carplay. Der er også mulighed for trådløs opladning i bilen.

Kia samarbejder med Clever når det kommer til ladeløsninger. Du kan få opsat en ladestander derhjemme for et installationsgebyr på 7.500 kroner, og så kan du tegne et Clever Unlimited abonnement til 749 kroner plus et energitillæg på 345 kroner pr. måned. Med det abonnement kan du både lade frit derhjemme og ude i byen ved Clevers mange ladesteder.

Udover Clever kan du dog også åbne en Kia Charge Konto. Den giver dig adgang til 280.000 ladestationer i 29 europæiske lande. Det skulle eftersigende fungere med 81% af alle eksisterende ladestationer i Europa. Når du finder en ladestation betaler du bare i app’en. Du bestemmer selv om du vil betale et fast abonnement eller lade til en takst pr. kWh du lader op. Og så kan du også vælge at betale via en månedlig faktura.

Vi kender endnu ikke prisen på den nye Kia Niro el-bil, men den bliver formentlig offentliggjort snart. Bilen forventes at komme på markedet i løbet af sommeren 2022. Udover el-bilen Niro EV lanceres også en plugin hybrid version.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x