Hurtig indexering af hjemmeside i Google

Hvornår indexerer Google min side? Hvorfor er jeg ikke i Google’s søgeresultater? Det er nogle af de mest hyppige spørgsmål jeg hører for nye hjemmesider. Her får du lige nogle svar.

Tjek om din side er indexeret

Ofte ser jeg, at folk siger at deres hjemmeside ikke er indexeret, når den alligevel er det. Forklaringen er ofte, at hvis de har en hjemmeside om katte, kan de ikke forstå hvorfor deres hjemmeside ikke dukker op når de søger på “katte”.
Her skal man jo huske at ens hjemmeside konkurrerer med alle de andre, og derfor er det ikke sikkert man står på side 1 når man søger på et søgeord. Det er jo sådan set det søgemaskineoptimering handler om – altså at få din side så højt op som muligt i Google’s søgeresultater.
Det første du skal gøre er derfor at tjekke om din side er indexeret. Hvis din hjemmeside har adressen minekatte.dk, så søger du derfor efter følgende på Google.

site:minekatte.dk

Denne søgning finder alle sider der findes i Google’s index som ligger på adressen minekatte.dk. Så hvis der her dukker nogen resultater op, så ER DIN HJEMMESIDE INDEXERET!
Hvorfor din hjemmeside, så ikke dukker op på side 1 når du søger på “katte” er så en anden diskussion.

Få din hjemmeside i Google

Hvis du lige har lavet en hjemmeside og nu gerne vil have hjemmesiden i Google, findes der flere metoder du kan anvende, som jeg her vil komme ind på.

Brug en formular

I gamle dage var det sådan at hvis man ville have en hjemmeside i en søgemaskine, skulle man indsende hjemmesidens URL på en formular, man udfylder. Google har også sådan en blanket, som du kan finde her.
Men her skal du passe på at du ikke bliver lokket af andre hjemmesider, der lover at få din hjemmeside i Google og 100 andre søgemaskiner, ofte imod betaling. Du skal ALDRIG tilføje dit link til sådan en formular, med mindre det er den fra Google.
Herudover er det også vigtig at pointere at det at tilføje din hjemmeside til denne blanket ikke er det mest effektive og hurtigste du kan gøre for at få din hjemmeside i Google.

Link til din hjemmeside

Det mest effektive er nemlig at linke til din hjemmeside, f.eks. fra et forum. Så vil Google nemlig følge det link næste gang den indexerer det forum. Her er det en god ide at finde et forum der bliver indexeret ofte, altså et mere populært forum.
Du kan også vælge at poste dit link i et opslag på Google+. Google+ er jo Google’s sociale netværk og her har jeg altså erfaring med at disse links bliver indexeret næsten omgående.

Indsend et sitemap

Endelig kan du jo tilmelde din hjemmeside til Google Webmastertools. Herefter går du ind under “Gennemgang” og så “sitemaps”. Her kan du indsende et XML sitemap til Google. Dette er også meget effektiv til at få dine links indexeret.
Til dette skal du jo have genereret et XML sitemap der passer til Google. Er det WordPress du anvender, kan du passende anvende et plugin til automatisk at generere dette.

Brug Google Bot simulator

Du kan også bruge Google Bot simulatoren, som du også finder i Google Webmastertools. Den ligger under “Gennemgang” og så “Google Bot simulator”.
Her indtaster du bare URL adressen til din hjemmeside og trykker hent. Så trykker du på knappen “Indsend til index” og vælger så “Gennemgå denne webadresse og dens direkte links”.
google-webmastertools
Herefter vil Google indexere din hjemmeside og alle de links der ligger på den. Husk både at gøre det for skrivebord og for mobil visning.

Husk ikke at blokere Google

Hvis du alligevel ikke bliver indexeret, kan det være fordi du blokerer for Google i din robot.txt fil. Dette kan du teste ved i Google Webmastertools at vælge “Gennemgang” og så “Test af robot.txt”. Her vil du kunne se om du blokerer for at Google kan indexere din hjemmeside.
Hvis det er WordPress du bruger skal du også tjekke om der ikke er sat kryds i “Fortæl søgemaskinerne at de ikke skal indeksere dette websted” under “Indstillinger” -> “Læsning”.
WPbloker
Det var lidt tips til hvordan du tjekker om din hjemmeside er indexeret og hvordan du hurtigt kan sørge for at få din hjemmeside indexeret i Google. Når jeg anvender disse metoder plejer det at tage omkring 20 minutter før min hjemmeside findes i Google.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Annette Adamsen
4 år siden

Kan denne hjemmeside blive re-indexeret, så den virker i Google med det samme

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x