Gør din hjemmeside hurtigere med et CDN

Et CDN er en service der kan gøre din hjemmeside hurtigere, hvis du har mange billeder, video og javascript. Her kan du læse mere om hvorfor du skal have et CDN.
Hastighed er helt klart en faktor for søgemaskineoptimering (SEO). Hvis din hjemmeside er langsom, vil Google foretrække en konkurrent der har en hurtigere hjemmeside. Derfor er hastighed for din hjemmeside noget du skal tage alvorligt.
En af de ting der gør en hjemmeside langsom, er hvis du har mange billeder, videoer og javascripts på din hjemmeside. Det kan f.eks. skyldes at du bare bruger mange billeder på din hjemmeside, men det kan også skyldes at det tema du anvender i WordPress enten indeholder mange billeder eller billederne ikke er optimeret.

Hvad er et CDN?

CDN er en forkortelse for Content Delivery Network og det er en af de services der er udviklet til at gøre din hjemmeside hurtigere, hvis du nu har brug for alle disse billeder. Et CDN består af et netværk af servere, der sørger for at levere billederne fra din hjemmeside. Det gør at en besøgende altid kan få billederne fra den server der ligger tættest på og som er hurtigst. Samtidig belastes den ene server ikke så meget. Det kan være med til at øge hastigheden totalt på din hjemmeside.
Normalt er det altså sådan at filerne fra hjemmesiden kommer fra én server:
normal-server
Men ved et CDN har man altså et netværk af servere, der leverer filerne til brugerne.
CDN
Der findes mange CDN services du kan vælge imellem og det koster naturligvis et lille beløb at bruge disse sammen med din hjemmeside. Eksempler på CDN services er:

Hvad hvis jeg har få besøgende?

Hvis du har meget få besøgende, vil et CDN ikke gøre din hjemmeside hurtigere. Det er til hjemmesider der har mange besøgende og mange billeder, videoer og javascript filer. Herudover er der også mindre brug for et CDN, hvis dine besøgende hovedsaligt kommer fra kun Danmark. Et CDN vil bidrage mere, hvis dine besøgende kommer fra mange steder rundt omkring i verden.
Det kan derfor ikke lønne sig for dig at kigge på CDN, hvis du kun har en mindre hjemmeside. Det er kun hvis selve serveren er en flaskehals.
Har du nogle spørgsmål til anvendelsen af et CDN, er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x