Facebook viser reklamer trods adblockere

Mange folk har gennem de seneste år installeret adblockere, for at undgå reklamer når de surfer på internettet. Nu slår Facebook igen og forhindrer det. 
Programmer som Adblock har gennem tiden hjulpet mange af brugerne på Facebook med at undgå reklamerne. Dog har Adblock taget penge fra virksomheder, hvis brugerne alligevel skal se reklamer fra disse virksomheder. Nu vil Facebook give brugerne kontrollen over reklamerne tilbage igen.
De vil forsøge at omgå adblockerne, som brugerne har installeret, og på den måde bliver reklamerne vist alligevel. Til gengæld skal brugerne have støre kontrol over hvilke reklamer der bliver vist.
De mange adblockere udhuler indtjeningen til de hjemmesider der viser reklamerne. Det betyder at hjemmesiderne enten må lukke eller kræve brugerbetaling for at dem med adblockere skal kunne bruge hjemmesiden. Facebook har så valgt en tredje vej, hvor de tvinger brugerne til at se reklamerne.
Nu begynder altså en slåskamp, hvor adblockerne slås med Facebook om hvem der kan manipulere med de andres software.
 
 

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Stegemüller
4 år siden

Åh nej! Jeg har kørt med AdBlock+ i mange år, og den løser opgaven fint, men jeg er i tvivl om, hvorvidt fremtidens udfordringer.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x