Euroads er gået konkurs

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
2Tweet about this on Twitter
Twitter

Det danske affiliatenetværk Euroads er gået konkurs. Læs her hvad det betyder, og hvilke alternative affiliatenetværk du kan vælge.

Rygterne har gået de seneste måneder, men nu ser det ud til at være officielt. Det danske affiliatenetværk Euroads er gået konkurs, og har du penge til gode skal du derfor ikke regne med at kunne få dem udbetalt.

Jeg skrev til Euroads’ support da jeg ikke havde modtaget en mindre udbetaling fra dem, selvom de havde udsendt en faktura på en udbetaling. Her fik jeg følgende mail:

Det fremgår her at moderfirmaet til Euroads er gået konkurs, og derfor er Anders Hoffmann fra Skau Reipurth & Partnere udpeget som konkursforvalter. Moderfirmaet hedder Gravity4, der overtog Euroads i november 2015. Ifølge deres regnskab havde de et underskud på knap 10,5 millioner kroner i 2016, og det er tilsyneladende ikke blevet bedre, siden det nu er endt med en konkurs. Sidste gang der var overskud var tilbage i 2014.

Jeg kan se på forskellige korrespondancer på nettet, at Euroads gennem flere måneder har manglet cashflow, og at der derfor har været problemer med udbetalinger siden maj 2017. Tidligere var deres hjemmeside også lukket ned, hvor den eneste besked var “Lukket grundet manglende betaling“.

Nu melder de så ud at de er gået konkurs – desværre ikke på en officiel besked på deres hjemmeside eller en mail til alle deres affiliate partnere. Samtidig synes jeg heller ikke der fremgår noget om konkursen på CVR.dk. I et brev modtaget fra netop Skau Reipurth & Partnere, fremgår det at det er de tre moderselskaber Gravity Denmark A/S, Gravity4 Europe A/S og Gravity4 International Aps der er gået konkurs. Konkursbegæringen blev indsendt den 10. november 2017, og blev herefter vedtaget af Sø- og handelsretten den 17. november. Selskaberne Gravity4 Norway AS, EuroAds Sweden AB, Gravity4 Finland Oy, EuroAds Marketing Spain SL og Gravity4 Display Aps er ikke gået konkurs, fremgår det af dokumentet. Euroads i Danmark hører netop under de tre selskaber der er gået konkurs.

Tidligere ser det også ud som om Euroads har været tæt på konkurs. På CVR.dk kan jeg se at Gravity4 Denmark A/S allerede den 9. december 2016 sendte en anmodning om opløsning til Sø- og handelsretten. Den blev tilbagetrukket den 24. februar 2017, formentlig fordi de der havde fået likviditet.

Det betyder det for dig

Hvis du er affiliatepartner hos Euroads, kan konkursen betyde tre ting for dig:

  • Har du penge til gode, skal du ikke regne med at få dem udbetalt
  • Du skal ud og finde et nyt affiliatenetværk
  • Du skal stoppet alt Euroads kampagner du kører og udskifte dem med nye kampagner

Hvad skal du så vælge i forhold til et nyt affiliatenetværk? Jeg har haft rigtig gode erfaringer med både PartnerAds og Adservice, der begge er affiliatenetværk der betaler de penge du har tjent til tiden og har et godt udvalg af kampagner. Dem kan jeg varmt anbefale dig at tjekke ud.

Ikke første gang affiliate netværk går konkurs

Egentlig ville jeg tænke at det ville være svært for et affiliate netværk at gå konkurs. De har jo meget få udgifter, og de har nogle affiliate partnere der tjener pengene til dem. Den største udfordring på affiliatenetværk, er når deres annoncører ikke betaler pengene til dem. Så har de jo nogle affiliate partnere der kræver pengene i den ene ende, og nogle annoncører der ikke udbetaler dem. Det er muligvis den situation Euroads er kommet i.

Det er dog ikke første gang et affiliate netværk går konkurs. I 2012 gik IQ Medier og Mikkelsen Medier konkurs, hvor også flere partnere havde penge i klemme. I 2013 gik Repay­media konkurs. I august gik Weloveleads (også kendt som Orville) også konkurs.

Tradedoubler er et andet netværk, hvor mange oplevede at de ikke udbetalte deres penge. Senere valgte de at trække sig ud af det danske marked.

Hvordan undgår jeg at mit affiliate netværk går konkurs?

Det kan være svært at forudse om et affiliate netværk går konkurs. Selv netværk der har mange år i baggagen kan gå konkurs. For eksempel har Euroads eksisteret siden 2006.

Her er dog nogle få råd du kan følge, hvis du vil undersøge et affiliate netværk inden du indleder et samarbejde med dem.

  • Tjek deres regnskaber for at se om de har overskud.
  • Hvis du ikke får dine betalinger til tiden generelt, er det et faresignal.
  • Tjek om de svarer hurtig på deres support. Svarer de ikke er det også et faresignal.
  • Tjek om tracking systemerne fungerer. Gør de ikke det kan det også være et faresignal.
  • Kommer der løbende nye kampagner ind? Gør det ikke det kan de være et faresignal.

Har du selv benyttet dig af Euroads, og er derfor ramt af konkursen? Skriv gerne i en kommentar nedenunder hvad tanker du har gjort i forhold til alternative netværk.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
2Tweet about this on Twitter
Twitter

Skriv en kommentar