Du kan ikke opsige husforsikringen

Måske du er stødt på at du ikke får lov til at opsige din husforsikring, når du sælger et hus. Få forklaringen her.

Skal det virkelig være så svært at opsige en forsikring? For nyligt skulle jeg hjælpe med at sælge et hus, hvor husforsikringen var hos Alm. brand. Cirka en måned inden salget sendte jeg opsigelsen til Alm. brand og tænkte at så var den forsikring nok opsagt. Men så sendte de mig en forsikringsoversigt hvor forsikringen stadig fremgik, hvilket jeg undrede mig over.

Svaret fra Alm. brand var at jeg skulle få sælger eller mægler til at opsige forsikringen. Det synes jeg var lidt underligt for opsigelse af en forsikring, der ikke er lovpligtig.

Reglen er nemlig, at i forbindelse med et salg har køber ret til at benytte sælgers forsikring i op til 3 måneder efter salget. Dermed har køber muligheden for at få lidt tid til selv at finde en forsikring, inden de risikerer at huset brænder ned. Du kan derfor ikke selv opsige forsikringen i disse tre måneder – det skal sælgeren eller mægleren.

I forsikringsbetingelserne fra Alm. brand skriver de selv:

Det er godtgjort på skrift, at ejendommen fra ophørsdagen – uden forringelse af
panthavernes retsstilling – er forsikret i et andet forsikringsselskab, der har tilladelse til at
oprette brandforsikringer.

Alm. brand forsikringsbetingelser

Der er altså derfor muligvis en god grund til at Alm. brand nægter at opsige forsikringen. Jeg synes dog det var dårlig stil at de ikke meddeler dette, men blot lader forsikringen fortsætte.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x