Du får ikke nødvendigvis den lagerplads du får lovet

Hvad er Inodes for noget på et webhotel? Har du også bemærket denne begrænsning på dit webhotel? Her får du forklaringen på hvad de betyder.Et af de webhoteller jeg benytter til mine hjemmesider er fra Azehosting, hvor jeg har et webhotel med 50 GB lagerplads og et cPanel. Generelt er jeg glad for Azehosting, på trods af at de for nyligt flyttede serverne fra Danmark til Tyskland. De er stabile og tilbyder et fint webhotel til prisen.
Men for nyligt opdagede jeg en begræsning på mit webhotel jeg ikke havde opdaget indtil videre. Til højre på dit cPanel kan du nemlig se begrænsningerne, som kan være lagerplads, hukommelse, trafik, domæner osv. Den nye størrelse jeg hidtil ikke havde set hedder “inodes”. Hvad er det, tænkte jeg?
Ved nærmere undersøgelse fandt jeg ud af at antal inodes var et udtryk for antallet af filer på mit webhotel. Det betyder altså at når jeg lægger filer ind på mit webhotel bruger jeg ikke kun af den købte lagerplads, men også af antal inodes. Det betyder også at jeg bruger min plads hurtigere med mange små filer end få store filer.
Obs. vær opmærksom på at e-mails også tæller med, så hvis du har mange mails opbevaret på dit webhotel, kan det altså også stjæle dine nodes.
Pt. har jeg brugt 25% af min lagerplads på webhotel, men 43% af mine inodes. Med det gennemsnitlige forbrug af antal filer pr. GB jeg har, vil jeg altså ca. have nået min begrænsning af inodes, når halvdelen af min lagerplads er brugt.
Jeg vil ikke mene at mit gennemsnitlige forbrug af inodes pr. GB er usædvanligt. Jeg anvender blot mit webhotel til wordpress hjemmesider, og skulle ikke umiddelbart have en usædvanlig fordeling.
Det betyder altså, at hvis du kigger efter webhoteller og skal sammenligne priserne, så skal du regne med at webhoteller der har begræsninger på inodes lover ca. dobbelt så meget lagerplads, som du i praksis får. Så hvis jeg skal sammenligne et webhotel fra Azehosting mht. priser skal jeg altså ud og sammenligne det med priserne på andre webhoteller der kun har halvdelen af pladsen.
Det er en vigtig pointe at have med, når du sammenligner markedet for webhoteller.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x