Du får en gratis officepakke med Linux

Hvis du vil prøve at skifte fra Windows til Linux, skal du ikke være bekymret over at du kommer til at miste Microsoft Office. Med Linux får du nemlig en god gratis officepakke, der opfylder de flestes behov.
Den gratis officepakke hedder Libreoffice, og den kan du faktisk også downloade gratis til Windows og Mac. I de fleste linuxdistributioner, herunder Ubuntu og Linux Mint, er Libreoffice som standard installeret.

Writer – alternativ til Word

Writer er et program der svarer til Microsoft Word. Det kan de fleste af de samme ting som Microsoft Word, og skiftet er nok mest tilvænning.

Calc – alternativ til Excel

LibreOffice har selvfølgelig også et alternativ til Excel og det hedder Calc.

Impress – alternativ til Powerpoint

Impress er LibreOffice’s alternativ til Microsoft Powerpoint.

Math – en formeleditor

Math er et program der fungerer som en avanceret formeleditor til LibreOffice. Den er nemlig et standalone program, og ikke indbygget som i Microsoft Word.

Draw – et tegneprogram

Draw er et tegneprogram, som du også får med LibreOffice

Mange af disse programmer fungerer nøjagtig som de tilsvarende i Microsoft Office, og forskellene kræver bare lidt tilvænning. LibreOffice er helt gratis og opfydler helt perfekt de fleste personers behov for en officepakke.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
TOM
TOM
1 år siden

Libre Office har det bedste tekstbehandlingsprogram. Hvis ikke portoen var blevet så skide dyr, som den er i dag. Så havde jeg helt sikkert sendt flere breve.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x