Din WordPress side som en del af et Blogging netværk

I denne artikel vil jeg gennemgå mulighederne for at tilmelde din WordPress blog som en del af et blogging netværk, så du kan netværke med andre bloggere.

Vi bruger sociale netværk som aldrig før. Fordelen er at mange personer er til stede, og det er nemt at netværke med andre. Ulempen er at det indhold du skaber på de sociale medier, hostes af de sociale medier og du har ikke magten over dem. Magten til for eksempel at kunne flytte til et andet sted. For at have fuld kontrol over det indhold du skaber, må du hoste dit indhold selv, for eksempel på en WordPress side.

Det er egentlig også årsagen til at de fleste af mine blogs er nogen jeg hoster selv på en webserver, så jeg selv har kontrollen. Jeg vil gerne eje det indhold jeg selv laver.

WordPress som socialt netværk

Men der mangler altså det her med at kunne binde min WordPress side sammen med andre, så jeg kan netværke med andre bloggere.

Forestil dig for eksempel at ligesom du kan følge en Facebook side, så kunne du følge en WordPress side og løbende se når der kommer nyt indhold. Løbende kunne kommentere og måske kunne nævne en anden WordPress bruger fra dit netværk. Måske også kunne angive hashtags, som så førte til en side med WordPress blogindlæg der havde angivet samme hashtags.

Et sådan socialt medie, der binder WordPress sider sammen mangler. Og det oplagte var at skaberne bag WordPress lavede det.

Det ville faktisk også løse behovet for alle dem, der søger et alternativ til Facebook. Måske på grund af for mange reklamer. Måske på grund af at Facebook censurerer for meget indhold. Måske fordi Facebook er fyldt med alt for dårligt indhold. Med WordPress kunne du hoste din egen del af “Facebook” og så binde det sammen med andre WordPress sider, så du kunne netværke med dem.

Et eksempel på problemet med kun at anvende de etablerede sociale netværk statuerede sig glimrende for nyligt, da Google valgte at lukke deres sociale netværk Google+. Alt indhold skabt på det sociale medie samt alle de hjemmesider der anvendte det til at hoste deres kommentarer er slettet.

Jetpack er det bedste bud på et WordPress socialt netværk

Der findes dog noget der langt hen af vejen opfylder nogle af de punkter jeg efterlyser. Det hedder Jetpack og er et plugin netop lavet af skaberne af WordPress. Og så er det endda helt gratis – og du installerer det som ethvert andet WordPress plugin.

Når du har installeret Jetpack bliver din WordPress side koblet sammen med alle de WordPress.com blogs, dvs. alle dem der ender på wordpress.com og som er hostet af dem.

Jeg vil anbefale dig i Jetpack instillingerne at aktivere WordPress.com toolbaren. Det gør nemlig at andre der også er logget ind på WordPress.com også kan følge din side, ved en knap øverst på siden. Samtidig får du også selv adgang til de sider du følger.

En anden ting du kan gøre er at aktivere denne feature. Den gør det muligt at når du skriver et indlæg, så bliver der automatisk postet et link til den på de sociale medier du har. Meget smart og automatisk reklame for din side.

Hvis du ikke allerede har knapper på dine sider, hvor dine besøgende kan dele til de sociale medier, kan du aktivere nedenstående hvorved disse automatisk indsættes.

Og så kan du indsætte en like knap, som liker via WordPress.com netværket, så du får noget svarende til en Facebook like knap.

Så kan du aktivere at folk med deres WordPress.com, Twitter, Facebook eller Google+ konto også kan skrive kommentarer. Dette gør ikke at kommentarerne gemmes her, men udelukkende at profilen genkendes gennem disse netværk og folk behøver ikke skrive så mange informationer. Du kan også her gøre det muligt at like kommentarer.

Og så skal du da også gøre det muligt at kunne følge din blog.

IT-blogger.dk har også Jetpack installeret, så hvis du har en WordPress blog kan du også følge IT-blogger.dk via Jetpack. Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive dem nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob siger:

Tror jeg skal overveje at installere Jetpack.

Har I nogle data på, hvor mange kommentarer I så har fået her på it-blogger via Jetpack?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x