Apple vinder kampen over FBI om privatliv – indtil videre

Apple har vundet første slag i kampen om iphoneejernes privatliv over FBI. Men det endelig slag er nok ikke vundet endnu.
Det er ikke særlig lang tid siden at FBI bad Apple om at udvikle en særudgave af styresystemet iOS, der er styresystemet til iPhone. Formålet var at låse en terrorists iPhone op, så FBI kunne efterforske hvilke forbindelser han havde.
FBI fik i en dom rettens ord for at Apple skulle gøre dette, men Apple nægtede stadigvæk. De var bange for at en særudgave af styresystemet ville falde i de forkerte hænder, og åbne en generel bagdør til styresystemet så myndigheder kunne overvåge alle personers iPhone. De mente derfor det var en generel sag om privatliv og nægtede derfor at følge dommen.
Nu har FBI trukket retsagen tilbage igen. Angiveligt fordi det er lykkedes for dem selv at åbne iPhonen. Det stemmer også overens med at Edward Snowden tidligere var ude og sige at FBI ingen problemer har med at bryde krypteringen på en iPhone. De har allerede teknikken, men vil gerne have Apple til at hjælpe dem med at lave en bagdør.
Første slag i denne privatlivskrig er derfor vundet af Apple, der stod fast. Men er det mon den sidste? I disse terroristtider er der brug for at kunne overvåge befolkningen og derfor vil efterretningstjenester stå fast på dette behov. Det vil derfor formentlig ikke være sidste gang at Apple, Google, Microsoft og Facebook bliver bedt om at udlevere privatfølsomme oplysninger til borgerne.
Hvad synes du? Bør IT-giganterne generelt være bedre til at hjælpe efterretningstjenesterne med at bekæmpe terrorisme – eller er det vigtigt at værne om vores privatliv på nettet? Skriv gerne en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x