Bliv anonym i WHOIS-registeret for dit domæne

I denne guide vil jeg vise dig hvordan du får anonymiseret dine WHOIS oplysninger, så andre ikke kan se du er ejer af et domæne.
Når du registrerer et domæne, vil du stå som ejer i WHOIS oplysningerne for domænet. WHOIS er et register hvor alle kan slå op hvem der ejer et domæne og hvordan man kommer i kontakt med dem. Det er lidt forskelligt hvad der registreres afhængig af hvilket domæne der er tale om. For nogle registreres kun din e-mail adresse, men ved andre domæner vises også dit navn og adresse.
Men der kan være mange grunde til at man ikke vil have sine private informationer stående i WHOIS registret. Måske vil du ikke have din adresse tilgængelig så alle kan se den? Måske vil du ikke modtage alt mulig spaminformation, fordi din e-mailadresse er tilgængelig.

Sådan bliver du anonym i WHOIS registeret

Hvis du gerne vil være anonym, kan det være en god ide at have dit domæne liggende hos Unoeuro. Her kan du nemlig nemt og gratis få anonymiseret dine oplysninger. Hvis du ikke har dit domæne hos Unoeuro, kan du nemt flytte det til Unoeuro. Her får du nemlig gratis DNS service, hvorved du så kan pege dit domæne hen på dit webhotel.
Hvis du allerede har dit domæne liggende hos Unoeuro, kan du bare logge ind på kontrolpanelet og finde dit domæne. Så finder du knapperne forneden og trykker på “Anonym WHOIS”.
Unoeuro1
Her skal du så trykke på “Aktiver anonym WHOIS”.
Unoeuro2
Og så får du at vide at Unoeuro nu anonymiserer dine oplysninger. De skriver godt nok inden for nogle timer, men i praksis er det ofte minutter.
Unoeuro3
Hvis du f.eks. går ind og søger efter WHOIS oplysningerne for dit domæne, vil du altså nu se at Unoeuro står som registrant af domænet. Det er altså Unoeuro’s informationer folk finder, hvis de søger efter dit domæne. Og vil de skrive til domænejeren, skriver de altså til Unoeuro. Bemærk dog at Unoeuro ikke tjekker denne mail.
Unoeuro4

Anonym DK domæne

Denne anonymisering som Unoeuro tilbyder, kan kun lade sig gøre for stort set alle andre domæner, end DK domæner. Det skyldes at det er DK hostmaster der administrerer DK domæner og derfor har Unoeuro ikke indflydelse på DK domæner. Det er derfor ikke så nemt at blive anonym, hvis du har et DK domæne.
Det er dog muligt at blive anonym i WHOIS registreret for DK domæner. Det kræver bare at du har navneadressebeskyttelse i CPR registreret. Dette bliver du på Borger.dk. Beskyttelsen gælder kun 1 år ad gangen, så det skal løbende fornyes. Du skal også bede dit teleselskab om hemmeligt nummer.
Herefter logger du ind på selvbetjeningen på DK-hostmaster, hvor du så kan angive at du vil være anonym.
Hvis du er en virksomhed, er det desværre ikke muligt at være anonym for DK-domæner. Her er din eneste mulighed altså så at registrere et domæne, der ikke er et DK-domæne.
Hvis du har nogle spørgsmål til det at være anonym, skriver du bare en kommentar.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x