Wix hjemmesider – fordele og ulemper

Del denne artikelShare on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Wix er gået hen og blevet et populært sted for nybegyndere der vil lave en hjemmeside. Men Wix egentlig et godt sted at lave hjemmesider? Og er det søgemaskineoptimeret? Dette vil jeg kigge lidt på i denne artikel. 

Når man er nybegynder, vil man gerne lave sin hjemmeside på en platform, hvor man enkelt kan vælge et design og hvor platformen selv sørger for alt det tekniske. Det eneste du skal levere er indholdet. Her er Wix et af de platforme nogen vælger, når de skal lave hjemmesider.

Hos Wix får man som udgangspunkt en gratis hjemmeside. Men skal have sit eget domæne, en e-mailadresse med sit eget domæne eller have flere muligheder, så skal man af med penge. Det kan f.eks. være hvis du vil slippe for reklamer, vil have en ordentlig hastighed eller vil have Google Analytics på din side.

Hvad med søgemaskineoptimering?

Wix anvender en del Ajax i deres designs. Selvom det godt kan lade sig gøre at lave Ajax baserede hjemmesider søgemaskineoptimeret, så har Wix bare aldrig formået at gøre det. Ajax gør simpelthen at Google ikke kan læse din hjemmeside ordentligt. Google kæmper selv med at blive bedre til at læse Wix hjemmesider.

Dette vidner også tonsvis af forumtråde omkring manglende søgemaskineoptimering af Wix hjemmesider også om. Mange folk kæmper simpelthen med at blive fundet af Google.

Resultatet er ofte at din hjemmeside kommer til at ligge lavere i Google’s søgeresultater. Dette koster dig besøgende, kunder og penge.

Hvad er fordele ved Wix?

Fordelene ved Wix er klart dets brugervenlighed. På under en time kan du nemt få en hjemmeside med et flot design oppe at køre.

Det er gratis at komme igang på Wix, hvilket også er en fordel.

Hvad er ulemper ved Wix?

Udover søgemaskineoptimering, som er elendig i Wix, så anvender Wix også nogle gange Flash teknologi. Det er en forældet teknologi, som bliver blokeret af mange browsere og som udsætter de besøgende for en sikkerhedsrisiko. En del malware er nemlig spredt gennem Flash.

Wix hjemmesider er tit også meget langsomme. Dette gælder især hvis du ikke har købt en Premium pakke.

Det er godt nok gratis at komme igang med Wix, men du kommer hurtigt af med flere penge, end du skulle bruge på et webhotel med domæne fra f.eks. Unoeuro.

Wix kan godt på overfladen se flot ud. Men i virkeligheden stråler hjemmesiden meget af at være uprofessionel.

Hvad er alternativet?

Jeg anbefaler IKKE at du vælger Wix til at lave dine hjemmesider. Hvis du gerne vil have det enkelt, kan jeg anbefale at du prøver WordPress, hvor du også let kan få brygget en hjemmeside sammen. Det er faktisk lige så let som at skrive et brev i Word. Unoeuro er en platform, der både tilbyder den her lette begynderløsning, men du har også på længere sigt mulighed for at udvide med en bedre platform.

Jeg anbefaler derfor at du starter med et webhotel fra Unoeuro. Du bør også med det samme købe et domæne til hjemmesiden – det koster kun 45 kroner pr. år og du vil ikke fortryde det. Din hjemmeside bliver meget mere seriøs og du skal ikke bøvle med at skifte adresse senere.

Når du har købt et webhotel med et domæne, kan du bagefter selv gå ind i administrationspanelet og installere WordPress. Det kræver ikke nogen teknisk snilde at gøre det – fordi Unoeuro tilbyder nemlig 1-klikindstallering, hvilket betyder du installerer WordPress med ét klik.

Et webhotel hos Unoeuro koster kun 9,33 kroner pr. måned. Når du så også skal have et domæne til 45 kr. pr. år til, skal du altså kun af med 156,96 kroner på et år.

Har du en Wix hjemmeside? Del gerne dine erfaringer med os i kommentarerne. Hvis du har spørgsmål til Wix, er du også velkommen til at skrive dem her.

Rating: 3.0. From 2 votes.
Please wait...
Del denne artikelShare on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0

14 Comments

 1. allan 2. november 2015 Reply
   • allan 4. november 2015 Reply
 2. tina 29. december 2015 Reply
  • Andreas Peter Høgfeldt AndersenAuthor 30. december 2015 Reply
 3. Stine 29. november 2016 Reply
  • Andreas AndersenAuthor 5. december 2016 Reply
 4. Birgitte Ohsten 8. februar 2017 Reply
 5. Brian 10. maj 2017 Reply
  • Andreas AndersenAuthor 16. maj 2017 Reply
 6. Kristian 7. juni 2017 Reply
  • Andreas AndersenAuthor 8. juni 2017 Reply
 7. dorte andersen 23. juni 2017 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *